فرهنگی
1399/12/12 سه‌شنبه
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه چهارمین جشنواره رویش:

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: کانونهای فرهنگی دانشجویی به عنوان یکی از بزرگترین عرصه فعالیت فرهنگی دانشجویان شناخته می شود و با توجه به تنوع فعالیت، سلایق مختلف را در چهارچوب مجموعه ای از کنش های دانشجویان در برمی گیرد و بخش مهمی از زندگی تحصیلی و حوزه ای مهمتر از حوزه حرفه ای دانشجویان را باید در فعالیتهای کانونی دانشجویان جستجو کنیم.
به گزارش روابط عمومی، دکتر غفاری در اختتامیه چهارمین جشنواره کشوری رویش دانشگاه پیام نور که به صورت مجازی و به میزبانی دانشگاه پیام نور استان اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی در حوزه های ادبی، دینی، هنری و تاریخی فعالیت دارند ،خاطرنشان کرد: در حال حاضر، نزدیک به هفت هزار کانون فرهنگی در دانشگاه های کشور فعالیت دارند که نقش بسزایی در بالندگی و فرهیختگی دانشجویان ایفا می کنند و سرمایه ای که دانشجویان در کنار سرمایه علمی بدست می‌آورند ، حاصل این کُنش گری است.
 دکتر غفاری با بیان اینکه وقتی صحبت از فراگیری و دانش می کنیم از دو زاویه باید ردیابی کنیم تصریح کرد: یکی در حوزه رسمی و برنامه درسی است اما در کنار برنامه درسی برنامه دیگری است که این بار با فعالیت داوطلبانه دانشجو تعریف و عملیاتی می شود و باید بپذیریم ارزش این بخش از آموزش، از آن عرصه ای که از طریق برنامه درسی تدوین می شود، بیشتر است.
وی با بیان اینکه در بخش اول همه دانشجویان یکسان هستند اما در عرصه دوم کارنامه دانشجویان نه از روی اجبار که از حرکت داوطلبانه و آگاهانه است ، تاکید کرد: چنین فعالیت های دانشجویان را باید ارج و ارزش بیشتری نهاد.
وی با عنوان اینکه کار و فعالیت هر چند به عنوان فعالیتی فراتر از آموزش رسمی تعریف شده اما نیازمند برنامه دقیق است و باید فرصت مناسب برای نقش آفرینی در این عرصه فراهم شود ، افزود: بر این اساس حوزه فرهنگی بستر ساز برای کنش گری دانشجویان در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی است.
 دکتر غفاری با اشاره به اینکه هرگاه کشور با مسئله ای مواجه شده ما حضور کُنش گر دانشجویان را داشته ایم و شاهد حضور موفق دانشجویان بوده ایم تصریح کرد: باید بدانیم دانشگاه صرفا مامور آموزش نیست بلکه باید حس تعهد و مسئولیت پذیری را ارتقا ببخشد و کیفیت زندگی جامعه و شهروندان جامعه را ارتقا دهد که فعالیتهای حوزه کانون های دانشجویی سهم بی بدیلی را در این حوزه دارند.