روسای دانشگاه از ابتدا تا کنون
1402/5/29 یکشنبه معرفی دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام‌نور، دانشگاهی است با هویت ایرانی - اسلامی که برای ایفای نقش و مسئولیت خود در جهت تحکیم جایگاه علمی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های باز و آموزش از راه دور دنیا به گسترش رشد و تعالی تقوی و فضائل انسانی، ارتقاء علمی و پژوهشی، تعمیق جنبش نرم افزاری، امید بخشیدن و گسترش دامنه دانش، یادگیری در همه جا، همه وقت و برای همه در محیطی ایمن و مبتنی بر عدالت در راستای سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران در سطح ملّی و جهانی اهتمام می‌ورزد.
این دانشگاه توانسته امکان برخورداری از آموزش استاندارد و یکسان صرفنظر از محل زندگی و کار دانشجویان مبتنی بر روش‌ها و منابع جدید اطلاعاتی را فراهم آورد و دسترسی به تحصیلات عالیه برای همه کسانی که استعداد و علاقه لازم را دارند، صرفنظر از شروط و قیود رسمی را مهیا ساخته و موقعیت ملّی و بین المللی دانشگاه و سرآمدی در آموزش‌های نیمه حضوری، باز و از راه دور در منطقه را ارتقاء بخشد.

جایگاه دانشگاه پیام نور در در نظام های رتبه بندی
رتبه 16 در سامانه علم سنجی وزارت علوم در بین ۱۵۳ موسسه آموزشی و پژوهشی کشور
رتبه ۱۳۹۲ جهانی در نظام رتبه بندی وبومتریک در سال ۲۰۲۲
رتبه ۱۸ کشوری در نظام رتبه بندی وبومتریک در سال ۲۰۲۲
درج نام دانشگاه در نظام های رتبه بندی تایمز و گرین متریک برای نخستین بار
رتبه جهانی 965 در نظام رتبه بندی لایدن
جایگاه اول در نظام رتبه بندی ISC در دانشگاه های زیر نظام اموزش عالی در بین دانشگاه های مربوط در سال ۱۴۰۲
ارتقاء رتبه سال 1401 در نظام رتبه بندی سایماگو

خلاصه فعالیتها در حوزه زیست ‌بوم فناوری و نوآوری در سالهای 1402-1401 مراکز رشد:
اخذ مجوز ۶ مرکز رشد ؛ مستقل سمنان، مرکز رشد مشترک شفت در استان گیلان، مرکز رشد مشترک بیجار در استان کردستان، مرکز رشد مشترک بنیس در استان آذربایجان شرقی،  مرکز رشد مشترک میاندوآب در استان آذربایجان غربی و مرکز رشد ایلام

ایجاد خانه خلاق با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری
•    اولین خانه خلاق دانشگاه در تیر ۱۴۰۱ در خیابان استاد نجات الهی افتتاح شد که هم¬اکنون حدود ۳۰ شرکت، نوپا، خلاق، دانش‌بنیان و شتاب‌دهنده‌ها در این مرکز مستقر هستند
•    یک خانه خلاق نیز در استان مازندران در شهر  تنکابن ایجاد شده است
•    برنامه‌ریزی برای ایجاد ۷ خانه خلاق دیگر انجام شده که فرایند ایجاد آن‌ها در حال پیگیری است

ایجاد پردیسهای مشترک با پارکها
•    مذاکرات برای ایجاد پردیس علم و فناوری مشترک با پارک علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر در حال تکمیل شدن است و به زودی اولین پردیس علم و فناوری مشترک دانشگاه پیام نور با این پارک در مرکز شهر تهران و در بهترین نقطه اداری افتتاح خواهد شد، که امکان استقرار تعداد زیادی از شرکتها را فراهم می¬کند
تشکیل شرکتهای مشترک دانش‌بنیان بین اعضای علمی و دانشگاه طبق مصوبه ابلاغی وزارت عتف.
•    تاکنون تأیید اولیه ایجاد ۱۰ شرکت مشترک توسط شورای منتخب دانشگاه انجام شده است و فرایند ایجاد این شرکت¬ها در حال انجام است. دانشگاه در این شرکت¬ها به‌عنوان سهامدار خواهد بود و با حمایت معنوی از این شرکت¬ها سعی در افزایش پتانسیل موفقیت آن‌ها خواهد داشت
فرصتهای مطالعاتی ارتباط با صنعت برای اعضای علمی در فرایند تبدیل وضعیت آن‌ها
•    بیش از ۱۵۰ فرصت مطالعاتی تاکنون توسط اعضای علمی انجام شده که تجربه صنعتی خوبی را برای این اعضا به دنبال داشته است

دانشگاه پیام‌نور دارای مراکز متعدد ورزشی، مذهبی، و کانون‌های فرهنگی و امور فوق برنامه بوده و سعی در هدایت انرژی بالقوه جوانان در مسیرهای صحیح را دارد. گسترش هر چه بیشتر تبادل اطلاعاتی علمی با دانشگاه‌ها و مجامع معتبر تحقیقاتی بین المللی، از جمله اهداف دانشگاه پیام‌نور بوده که از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه می‌توان تفاهم نامه‌ها و قراردادهای همکاری منعقد شده با دانشگاه‌های: رادیو تلویزیونی (چین)، ایندیراگاندی و جامع ملی اسلامی (هندوستان)، چندرسانه‌ای و بین‌المللی اسلامی (مالزی)، تشرین، افتراضیه و دمشق (سوریه) را نام برد. این دانشگاه همچنین در چندین مجمع علمی بین المللی معتبر در دنیا مانند: انجمن آسیایی دانشگاه‌های باز، انجمن بین المللی آموزش باز و از راه دور و اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام عضویت فعال دارند.

اهداف کیفی دانشگاه پیام‌ نور
v      توسعه و تعمیق آگاهی دینی، تبیین و استقرار ارزشهای ایرانی- اسلامی در راستای آراسته شدن دانشگاهیان به فضایل اخلاقی.
v      توسعه و تعمیق فرهنگ علم‌گرایی، روحیه خودباوری علمی و بینش سیاسی – اجتماعی دانشگاهیان.
v      شکوفا سازی استعدادهای علمی و پژوهشی و تقویت روحیه ابتکار و کارآفرینی در جامعه.
v   فراهم آوردن امکان برخورداری از آموزش استاندارد و یکسان صرفنظر از محل زندگی و کار دانشجویان مبتنی بر روش‌ها و منابع جدید اطلاعاتی.
v      دسترسی به تحصیلات عالیه برای همه کسانی که استعداد و علاقه لازم را دارند، صرفنظر از شروط و قیود رسمی.
v   توسعه زیرساخت‌ها و کارآمدسازی نظام‌های اداری دانشگاه از طریق فرآیندهای مبتنی بر تفکر ساخت یافته و بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا.
v      توسعه و توانمندسازی اعضای هیأت علمی و کارکنان در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز دانشگاه.
v      ارتقاء جایگاه و موقعیت ملّی و بین المللی دانشگاه و سرآمدی در آموزش‌های نیمه حضوری، باز و از راه دور در منطقه.

اهداف کمی دانشگاه پیام‌نور در برنامه پنجم توسعه (1394-1390)

v      افزایش نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی از 65/1 درصد به حداقل 15 درصد.
v   افزایش سهم دانشجویان فنی و مهندسی از 11 درصد به 21 درصد، علوم پایه از 13 درصد به 17 درصد، کشاورزی از 4 درصد به 9 درصد، هنر از 07/0 درصد به 4 درصد و علوم انسانی از 72 درصد به 49 درصد.
v      افزایش نسبت اعضای هیأت علمی با رتبه استادیاری و بالاتر به حداقل 25 درصد کل اعضای هیأت علمی.
v      افزایش سرانه فضا از حدود 1 مترمربع به حدود 5/3 متر مربع.
v      افزایش تعداد مراکز بین‌المللی دانشگاه به حداقل 25 مرکز.
v      افزایش تعداد قطب‌های آزمایشگاهی و مراکز پژوهشی به حداقل 31 واحد.
v      افزایش نسبت دانشجویان شرکت‌کننده در دوره‌‌های مجازی به حداقل 5/12درصد کل
1401/7/24 یکشنبه