اخبار
1399/5/21 سه‌شنبه
آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت پیش از ظهر سه‌شنبه به صورت مجازی در محل دانشگاه الزهرا (س) برگزارشد.
دکتر منصور غلامی، وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری در آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت تاکید کرد: دانش آموخته‌های دانشگاه ها باید با توجه به نیاز‌های روزجامعه و با هدف رفع مشکلات تربیت شوند.

.

اختتامیهٔ برخط دوازدهمین جشنواره بین‌المللی حرکت  با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و اعلام برگزیدگان جشنواره برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، در این آیین که پیش از ظهر سه‌شنبه به صورت مجازی در محل دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، دکتر غلامی با اشاره به رشد جشنواره بین المللی حرکت در چند سال اخیر اظهار داشت: جشنواره بین المللی حرکت زمینه خوبی را برای کار‌های مشترک و گروهی علمی در جهت یک موضوع خاص را برای دانشجویان فراهم کرده و در این راستا باید به سمت انجام امور علمی گروهی و مشترک در دانشگاه‌ها نیز حرکت کنیم زیرا وقتی دانشگاه‌های مختلف در کنار هم قرار می‌گیرند در حل مشکلات کشور، جامع‌نگری بیشتری پیدا می.کنند.













وی افزود: این جشنواره زمینه‌های خوبی برای توجه به کاربست دانش و همچنین فعالیت‌های مشترک علمی، بین‌المللی فراهم کرده است.
وزیر علوم با اشاره به حمایت دانشگاه‌ها از انجمن‌های علمی دانشجویی در سال‌های اخیر گفت: حضور دانشجویان در قالب انجمن‌های علمی در سال‌های اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته با این اوصاف نسل جدیدی از دانشگاه را پیش رو داریم و دانش‌آموخته‌هایی که باید منطبق با نیاز‌های روز تربیت شوند.
وی افزود: خود دانشگاه‌ها هم باید در قالب رفع نیاز‌های جامعه تلاش کنند که این حرکت در سال‌های اخیر در کشور اتفاق افتاده و دانش‌آموخته‌های ما در شرکت‌های دانش‌بنیان، یافته‌های خود را به خوبی کاربردی کرده و با استفاده از دانش خود مسیر رفع نیاز‌ها را طی می‌کنند؛ بنابراین نسل بعدی دانش‌آموخته‌ها باید با دانش بیشتر در این مسیر حضور پیدا کنند.
دکتر غلامی با بیان اینکه جشنواره حرکت به علاقه‌مندی دانشجویان جهت می‌دهد و دانشجویان می‌توانند انگیزه خود را بیشتر و بهتر پیگیری کنند، افزود: بخش بین‌المللی این جشنواره وجه ارزشمندی است که باعث ارتباطات گسترده بین دانشگاه‌ها در سطح جهانی می‌شود.
وی در ادامه گفت: حضور دانشجویان از کشور‌های مختلف در این جشنواره بین‌المللی از طریق شبکه‌های مجازی می‌تواند مقدمه‌ای برای ارتباطات بین‌المللی در آینده باشد. امروز زمانی نیست که دانش بشری در محدوده جغرافیایی خاص محصور باشد همان گونه که همه تلاش می‌کنند دستاورد‌های علمی خود را در ایده‌های مختلف منتشر کنند، بهره‌گیری از این دستاورد‌ها نیز یکی از نتایج این اشتراک گذاری‌هاست.
وزیر علوم، با اشاره به شیوع بیماری کرونا در سطح جهان گفت: این بیماری البته مشکلاتی را ایجاد کرد، اما همه کشور‌ها به یک ظرفیت جدیدی در این شرایط دست پیدا کرده و از روش‌های سنتی خود خارج شدند که این دستاورد بزرگی است واستفاده از آموزش مجازی یکی از این ظرفیت‌هاست.
دکتر غلامی در پایان با تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری این جشنواره، اظهار امیدواری کرد این بیماری به زودی ریشه‌کن شود و شاهد حضور دوباره دانشجویان در دانشگاه‌ها باشیم.
همچنین در حاشیه این آیین، سامانه محاسبات سریع سورنا که با حمایت معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه الزهرا (س) و توسط شرکت دانش بنیان سورین، با هدف راه‌اندازی آزمایشگاه محاسبات سریع و ارائه سرویس محاسباتی به استادان و دانشجویان این دانشگاه و همچنین سایر دانشگاه‌ها طراحی و اجرا شده است، با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس دانشگاه الزهرا (س) افتتاح شد.













همچنین در این آیین دکترغفاری با تشکر از مسئولان دانشگاه های الزهرا (س) و شهید بهشتی در برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی حرکت اظهار داشت: مجموعه‌های دانشجویی در قالب تشکل‌ها و انجمن‌های علمی و فرهنگی، بستری برای رشد دانشجویان و فرهنگ دانشگاهی هستند و جشنواره بین‌المللی حرکت نیز که دوازدهمین دوره خود را پشت سر می‌گذارد با پویندگی و بالندگی بیشتر دانشجویان همراه بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه ۱۵۴۸ اثر علمی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است، افزود: ۲۵۰ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها این آثار را داوری کردند، ۱۰۰ دانشگاه در این جشنواره مشارکت کردند و ۳۰ هزار اثر نیز در بخش بین‌المللی به ثبت رسید که این آثار از ۱۲۷ کشور ارسال شده است.
دکتر غفاری در ادامه گفت: این تعداد آثار بین‌المللی نشان می‌دهد که دانشگاه‌های ما در سطح جهانی دیده می‌شوند و این را مدیون تلاش‌های جمعی دانشجویان، تشکل‌های دانشجویی و انجمن‌های علمی می‌دانیم.
وی افزود: با توجه به شرایط و شیوع ویروس کرونا امروز اختتامیه این جشنواره به صورت مجازی برگزار می‌شود، اما با همه این شرایط شاهد رشد آثار ثبت شده نسبت به گذشته هستیم.











همچنین در ادامه این آیین مهندس عسکری مدیرکل امور پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه انجمن‌های علمی دانشجویی یکی از مجموعه‌های موثر و مفید علمی در دانشگاه‌ها است، گفت: در طول ۲۰ سال گذشته که انجمن‌های علمی دانشجویی به فعالیت پرداخته اند، شاهد فعالیت‌های گسترده علمی و پژوهشی این انجمن‌ها بودیم و از سال ۱۳۹۷ انجمن‌های علمی وکانون های فرهنگی نوسازی و توانمند شدند تا بهتر بتوانند در ارائه خدمات به جامعه فعالیت کنند و در فرایند توسعه کشور نقش موثری داشته باشند.
وی بابیان اینکه بین المللی سازی یکی از فعالیت‌های مهم جشنواره حرکت است، گفت: انجمن‌های علمی می‌توانند مکملی برای فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها باشند.
همچنین دبیر بخش بین الملل دوازدهمین جشنواره بین المللی حرکت با اشاره به افزایش حضور دانشجویان خارجی در این دوره از جشنواره گفت: در این دوره از جشنواره شاهد حضور ۲۸ هزار دانشجوی خارجی در بخش های مختلف جشنواره هستیم و آثار ارسالی از دوره یازدهم که ۲۲ هزار اثر ارسال شده بود به ۳۰ هزار اثر ارسالی افزایش یافته است.
حمیدیان افزود: همچنین کشورهای شرکت کننده در بخش بین الملل از ۵۴ کشور در جشنواره یازدهم به ۱۲۷ کشور در این دوره افزایش داشته است















در پایان این آیین از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بین المللی حرکت با حضور دکتر منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، مهندس عسکری مدیر کل امور پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و جمعی از مسئولان در دانشگاه الزهرا (س)، به صورت مجازی تقدیر شد.

جشنواره ملی حرکت ویژه انجمن‌های علمی دانشجویی با تأکید بر هم ­افزایی، تکثیر ایده­ های خلاق و ایجاد انگیزه و نشاط در انجمن‌های علمی دانشجویی همه ساله برگزار می‌شود. این جشنواره دارای حوزه های رقابتی شامل انجمن برتر، مسابقه و فعالیت خلاقانه، نشریه، کارآفرینی، اختراع، کتاب و یک بخش ویژه است.۳۰ هزار دانشجو از ۱۲۷ کشور دنیا برای شرکت در این جشنواره ثبت نام کردند؛ ۱۹۱ اثر به مرحله داوری غیرحضوری راه یافت و ۷۳۴ داور این آثار را قضاوت کردند که در نهایت ۱۶۵ اثر برگزیده نهایی شد. این جشنواره تلاش می­ کند تا مبنا و مبدأ حرکتی نوین برای سازماندهی فعالیت‌های علمی دانشجویی باشد. جشنواره ملی حرکت سالانه توسط اداره کل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و با همکاری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور، پژوهشگاه‌ها و سایر مراکز علمی با حمایت دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و غیردولتی برگزار می­ شود. 


 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر