سه‌شنبه 28 اسفند 1397   21:59:58

1397/9/27 سه‌شنبه
همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه و به همت دفتر نهاد و بسیج اساتید برگزار شد؛
نشست «حوزه و دانشگاه؛ دستاوردهای 40 سال انقلاب اسلامی» در دانشگاه پیام نور

همزمان با روز وحدت حوزه و دانشگاه؛ نشست علمی « حوزه و دانشگاه؛ دستاوردهای 40 سال انقلاب اسلامی» با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و بسیج اساتید دانشگاه پیام نور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی،  معاون علمی آستان قدس رضوی در این نشست علمی  با اشاره به دستاوردهای کشور ایران در طول 40 سال پس از انقلاب، در تمامی زمینه های فرهنگی، آموزشی، پژوهشی، فناوری گفت: زیرساخت های اساسی برای حمایت از توسعه فناوری های پیشرفته و تجاری سازی آنها عملا در دوران بعد از انقلاب شکل گرفت و شهرک های علمی – تحقیقاتی، پارک های علم و فناوری و مراکز رشد، مجتمع های توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان همگی مولود انقلاب بوده و قبل از آن سابقه ای در کشور نداشته اند.
دکتر مهدی نژاد ورود به عرصه های مهم فناوری های روز دنیا، دستیابی به توانمندی های بالای فناورانه در زمینه های فضایی، نانوفناوری و سلول های بنیادی، حرکت دانشگاه های کشور به سمت دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین، حرکت اقتصاد ملی به سمت اقتصاد دانش بنیان را  از دیگر دستاوردهای کشور در دوران پس از انقلاب عنوان کرد.
وی با اشاره به پیشرفت های آموزشی کشور ایران در این دوران گفت:  تعداد موسسه های آموزش عالی کشور از 223 موسسه در سال 57 به 2860 در سال 96 با احتساب کلیه مرکز و واحدهای دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی رسیده است.
وی با عنوان اینکه تعداد دانشجویان کشور از سال 57 تاکنون با رشد 23 برابری همراه بوده است، اظهار داشت: رشد تعداد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز قابل ملاحظه است و در طول دوران پس از انقلاب تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد از 16 هزار و 700 نفر و تعداد دانشجویان دکتری از یک هزار و 250 نفر در سال 57 به ترتیب به 770 هزار نفر و تعداد دانشجویان دکتری به 93 هزار نفر در سال 96 رسیده است.
معاون علمی آستان قدس رضوی همچنین به دستاوردهای پژوهشی کشور  اشاره کرد و گفت:  رسیدن به مرجعیت علمی و حضور در بین سرآمدان علم و فناوری و همچنین حل مسائل کشور همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است و خوشبختانه در طول 40 سال عمر انقلاب کشور ایران دستاوردهای بسیار  چشمگیری در زمینه پژوهش و تحقیقات کاربردی داشته است.
وی افزود: بر اساس آمار موجود، تعداد مدارک علمی بین المللی کشور از 403 مقاله در سال 57 به حدود 54 هزار مدرک علمی رسیده است و ایران از رتبه 52 جهانی و 5 منطقه در سال 1996 به رتبه 16 جهان و اول منطقه در سال 2017 ارتقا یافته است.
وی با عنوان اینکه کشور ایران در طول دوران پس از انقلاب با همدلی و همراهی تمامی ملت رشد قابل توجهی در تمامی عرصه ها داشته،  بر لزوم همکاری و هم افزایی اساتید و دانشجویان جوان و خلاق کشور تاکید کرد و افزود: کشور ایران دارای پتانسیل ها و ظرفیت های ویژه ای است که می توان با همکاری و هم افزایی، در جهت رشد و بالندگی با شتاب بیشتر  گام های بسیار ارزنده ای برداشت.

• معاون فناوری و پژوهش: رویکرد پژوهش محور دانشگاه پیام نور در دهه سوم فعالیت

دکتر کریمی معاون فناوری و پژوهش دانشگاه پیام نور نیز  این دانشگاه را مولود انقلاب دانست و گفت: قریب به 3 دهه از فعالیت دانشگاه پیام نور می گذرد و این دانشگاه در دهه سوم فعالیت خود، رویکرد پژوهش محور را در پیش گرفته و در طول چند سال اخیر، اقدامات بسیار گسترده ای در زمینه دستیابی به دانشگاه های نسل سوم و چهارم انجام داده است.
وی افزود: تعداد مقالات علمی و پژوهشی دانشگاه در طول سال های اخیر روند صعودی و قابل توجهی داشته و توانسته سهم بسزایی در زمینه تولید علم ، تدوین کتب، کارآفرینی، ایجاد مراکز نوآوری و دانش بنیان  و برگزاری استارتاپ ها ایفا کند.

• رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور : فعالیت علمی و شناخت مسائل مهم ترین وظیفه بسیج اساتید
دکتر پارسا رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور نیز در این نشست با عنوان اینکه انقلاب ایران به بلوغ فکری رسیده است، گفت: کشور ایران شآن و جایگاه فعلی خود را مدیون تلاش های زنان و مردان انقلابی است که با تلاش و اهتمام ویژه نام جمهوری اسلامی ایران را در بین جهانیان مطرح کردند.
وی فعالیت های علمی را مهم ترین وظیفه بسیج اساتید دانشگاه پیام نور دانست و گفت: اعضای هیات علمی دانشگاه پیام نور از توانمندی های ارزشمندی در ارائه شناخت مسائل کشور برخوردارند که باید با شناساندن این مسائل و همچنین ارائه راهکارهای مناسب، کشور را برای عبور از چالش های موجود یاری نمایند.