فناوری و پژوهش
1400/3/8 شنبه
بزرگترین رویداد فرهنگی شهرستان اردستان
همایش ملی نقش اردستان در تاریخ، فرهنگ وادب ایران دردانشگاه پیام نور اردستان برگزارشد

برگزاری نخستین همایش ملی نقش شهرستان اردستان استان اصفهان در تاریخ، فرهنگ و ادب ایران به مدت 2 روزبا محورهای بازشناسی مفاخر، مشاهیر و رجال، بررسی جایگاه ادبیات، معرفی معماری، آثار تاریخی، جاذبه‌های گردشگری و صنایع دستی و مطالعه سیر تاریخی شهرستان اردستان در قالب سه بخش افتتاحیه، ارائه مقالات و اختتامیه در دانشگاه پیام نور مرکز اردستان برگزار شد. دکتر محمد علی کریمی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور کشور هم که به صورت برخط (ویدیو کنفرانس) دراین  همایش حضورداشت گفت: وقتی به مجموعه استان اصفهان می نگریم بوی خدمت از آن به مشام می‌رسد و دانشگاه پیام نور استان اصفهان را دانشگاهی الگو و رئیس آن را پیشرو و خستگی ناپذیر معرفی کرد. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه پیام نور افزود: شهرستان اردستان از غنای بالای فرهنگی برخوردار است و این همایش می‌تواند ظرفیت‌ها و داشته‌های شهرستان اردستان را که مغفول مانده بود به نسل امروز معرفی کند و به ‌طور حتم این حرکت، شروعی خواهد بود برای حرکت‌های بعدی در جهت شناسایی بیشتر ظرفیت‌های این شهرستان که می تواند فرصت‌های خوبی را برای این شهرستان در ابعاد مختلف رقم بزند. دکتر محمد علی کریمی ادامه داد: اهل فرهنگ و ادب شهرستان اردستان می بایست شاعران، نویسندگان و دلاورمردان این خطه را محور قرار داده و برنامه‌هایی را پیش‌بینی و اجرا کنند تا الگویی مناسب برای سایر مراکز و واحدها باشد و پیشنهاد می شود تا ماحصل این همایش منجر به ایجاد یک سایت شود که بتواند ظرفیت‌های شهرستان را مدام منتقل کند و در کنار آن نیز یک ویژه‌نامه از سوی دانشگاه منتشر شود. سپس دکتر محمد رضا جلالی رئیس دانشگاه پیام نور استان اصفهان به ایراد سخن پرداخت و با بیان اینکه مرکز اردستان از دانشگاه های پیشرو در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور است اذعان داشت: فرهنگ سنگ بنای توسعه است و تمدن بلند بالای ایران‌ ترکیبی خوش از تاریخ، جغرافیا و اجتماع است و این همایش نیز به عنوان الگو در دانشگاه‌ پیام نور اردستان برگزار شده و امیدوار هستیم با همت ویژه همکارانمان، نظیر چنین همایش هایی در دیگر دانشگاه‌های پیام نور نیز برگزار شود. دکتر جلالی افزود: ضمن اشاره به اینکه افتتاح مرکز اردستان‌پژوهی زنده ‌یاد مرتضی شفیعی در این دانشگاه می‌تواند زمینه استفاده پژوهشگران عرصه فرهنگ و ادب را فراهم سازد خاطر نشان کرد بازشناسی تاریخ و زندگی ادیبان، مورخان و روشن کردن زوایای زندگی آنان، آگاهی نسل جوان از پیشینه خود، جذب کمک خیران و بزرگان شهرستان و پایدار شدن فرهنگ و ارزش‌ها از اثرهای این همایش است. جلالی در ادامه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید محسن فخری‌زاده مهابادی گفت: این شهید بزرگوار اردستانی یک فیزیکدان و دانشمند هسته ای بود که مایه فخر و مباهات این شهرستان است و خدمات بزرگ و ارزشمندی را برای کشور عزیزمان انجام داد و جامعه استکبار جهانی به طور ناجوان مردانه این شخصیت کم نظیر را از ما گرفت لیکن یاد و نام او تا همیشه در ذهن مردم ایران جاویدان خواهد ماند.درادامه این مراسم  دکتر محمد ابراهیم ایرج پور رئیس دانشگاه پیام نور مرکز اردستان به ارائه گزارشی مختصر در خصوص روند شکل گیری همایش از ابتدا تا روز برگزاری آن پرداخت. وی با اشاره به اینکه استان اصفهان مهد علم، دانش و زادگاه ادیبان، اندیشمندان و دارای فرهنگ، هنر و میراث کهن است تصریح کرد شهرستان اردستان جزو همین استان است که از قدمت و تاریخ و آثار میراثی زیادی برخوردار بوده و از ادیبان، پژوهشگران و نویسندگان و آثار تاریخی زیادی بهره‌مند است. وی به راه‌اندازی دومین مرکز اردستان‌پژوهی زنده یاد استاد مرتضی شفیعی اردستانی از محققان و نویسندگان برجسته خطه اردستان که کتاب‌ها و نوشته‌های متعددی دارد در محل دانشگاه پیام نور اشاره کرد و گفت: این مرکز با اهدا صدها کتاب ارزشمند و مرجع توسط خانواده آن زنده یاد، امروز در حاشیه همایش افتتاح و در دسترس علاقه‌مندان قرار دارد. رییس دانشگاه پیام نور اردستان و دبیر علمی این همایش با بیان اینکه ۷۲ مقاله به دبیرخانه همایش ملی نقش اردستان در تاریخ، فرهنگ و ادب ایران ارسال شده است افزود: این همایش در سه بخش ادبیات با ۸ مقاله برتر، تاریخ با ۷ مقاله برتر و فرهنگ و هنر با ۵ مقاله برتر به صورت سخنرانی برگزار می شود.