اخبار
1403/10/19 چهارشنبه
با حضور سرپرست دانشگاه پیام نور و رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی صورت گرفت:
همکاری متقابل دانشگاه پیام نور و کتابخانه مجلس در راستای ارتقاء پژوهش و فناوری

.

 به گزارش روابط عمومی، در دیداری که با حضور دکتر محمدهادی امین ناجی، سرپرست دانشگاه پیام نور و دکتر مسعود معینی پور، رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار شد، دو طرف بر همکاری‌های گسترده در حوزه پژوهش و فناوری تاکید کردند.
دکتر امین ناجی در این نشست اظهار داشت: دانشگاه پیام نور از زمان تأسیس خود پس از انقلاب اسلامی در سال 1367، مسیر چشمگیری را در توسعه آموزش عالی طی کرده است. این دانشگاه که پیش از انقلاب با عنوان‌های مختلفی همچون دانشگاه آزاد ایران و مدرسه عالی دماوند فعالیت داشت، پس از انقلاب به سرعت رشد کرد و تعداد مراکز خود را از 27 به 68 و سپس تا سال 1384 به 200 مرکز رساند. در دولت نهم و دهم این مراکز به‌طور جهشی به حدود 500 واحد افزایش یافت و دانشگاه پیام نور توانست پذیرای بیش از یک میلیون دانشجو باشد.
سرپرست دانشگاه پیام نور در ادامه بر اهمیت بازسازی کتابخانه مرکزی دانشگاه تأکید کرد و گفت: "در نیمه مهرماه، یکی از اولویت‌های ما احیای کتابخانه دانشگاه بود. این کتابخانه با ساختمانی منحصر به فرد و شکیل، تنها باید کاربری کتابخانه داشته باشد. گروهی برای بازسازی این کتابخانه به شیوه‌ای مدرن و مطابق با نیازهای جدید تعیین شده‌اند تا با بهره‌گیری از فناوری‌های مجازی و همکاری با سایر کتابخانه‌های ملی، فضایی مناسب برای جامعه دانشجویی ما فراهم آورند.
دکتر معینی پور نیز ضمن استقبال از این همکاری، تأکید کرد که کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس آماده ارائه حمایت‌های لازم برای ارتقاء سطح پژوهشی دانشگاه پیام نور است.
وی گفت: با همکاری مشترک، می‌توانیم زمینه‌ای را برای تقویت پژوهش و فناوری در دانشگاه پیام نور فراهم کنیم که به نفع دانشجویان و جامعه علمی کشور خواهد بود. این همکاری گامی موثر در جهت توسعه پژوهش و فناوری و همچنین تقویت ارتباطات بین دانشگاهی و مراکز علمی کشور خواهد بود.
دکتر مسعود معینی‌پور رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در گذشته داده‌ها ارزش کنونی را نداشتند، گفت: امروزه حکمرانی، حکمرانی داده‌هاست. وی با تاکید بر اینکه داده‌ها در اشکال مختلف (کتب، گفتار و) در حال تغییر در دنیای ما هستند، با تکیه بر نقش هوش مصنوعی در این میان اشاره کرد و افزود: این فناوری بر اساس داده‌ها شکل گرفته و در حال تغییر حکمرانی جهان است و با تاکید بر اهمیت دیجیتال سازی منابع، معتقد است این کار می تواند به دسترس پذیری بیشتر منابع و تبادل داده ها کمک کند.
معینی پور با استناد به ظرفیت های منحصر بفرد دانشگاه پیام نور در محوریت کتاب و نیز توان مرکز انتشارات این دانشگاه گفت: دیجیتال‌سازی منابع کتابخانه مجلس و دانشگاه پیام نور نیز به حفظ میراث فرهنگی کمک می‌کند و می‌تواند دسترسی پژوهشگران و دانشجویان را به منابع علمی و تاریخی تسهیل کرده و علاوه بر این، این امکان را فراهم می کند که دانش و اطلاعات به طور گسترده تری در دسترس عموم قرار بگیرد.
رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با تاکید به تاثیر داده ها بر پنج حوزه مطالعاتی اظهار کرد: در حوزه تولید علم نیز شاهد تحولی جدی هستیم. وی معتقد است تولید علم دیگر صرفاً برآمده از تفکرات و تجربیات انسان‌ها نیست، بلکه داده‌ها نقش اساسی در این فرآیند ایفا می‌کنند.

مسعود معینی پور با پیشنهاد همکاری بین دانشگاه پیام نور و کتابخانه مجلس شورای اسلامی، به توانمندی های این دو نهاد برای هم‌افزایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های یکدیگر اشاره کرد و تصریح کرد: با همکاری این دو نهاد می توان به پشتوانه تاریخی و هویتی داده های تولید شده در دانشگاه ها کمک کرد.
وی با اشاره به مزیت‌های کتابخانه مجلس در حوزه اسناد تاریخی و میراث فرهنگی، اذعان کرد: این کتابخانه می‌تواند منبع ارزشمندی برای پژوهشگران و دانشجویان بوده و همچنین بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های دیجیتال‌سازی کتاب‌ها و اسناد و با اشاره به گنجینه غنی کتابخانه مجلس، این نهاد را به عنوان یک منبع ارزشمند برای پژوهشگران و دانشجویان معرفی کرد.
دکتر مسعود معینی‌پور رئیس کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود، پیشنهاداتی را برای همکاری بین دو نهاد از جمله: انجام مطالعات محیط‌ شناسی راهبردی، بررسی تاریخ علم، تعریف پایان‌نامه‌ها در حوزه میراث تاریخی، همکاری در حوزه دیجیتال‌سازی منابع، و تبادل کتاب و نشریات مطرح کرد.
گفتنی است سرپرست دانشگاه پیام نور به همراه معاونین و برخی مديران کل دانشگاه از مجموعه کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بازدید کرد.




 

 
امتیاز دهی
 
 

بيشتر