1393/11/11 شنبه

دانشگاه پیام نور از سه طریق اقدام به پذیرش دانشجو می نماید:

1.    کنکور سراسری
دانشجویان این دوره ها از طریق آزمون سراسری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که سازمان سنجش برگزار می نماید در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد ودکتری تخصصی پذیرفته می شوند.

2.    دوره های فراگیر
کسب علم و تحصیل در دانشگاه پیام‌نور مبتنی بر نظام خاص آموزشی است که با تحصیل در سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی با رویکرد مرسوم (سنتی) تفاوت‌ اساسی دارد. در نظام آموزشی این دانشگاه محور اصلی یادگیری دانشجو است و دانشجو یاد می‌گیرد که چگونه با استفاده از مواد آموزشی و منابع مختلف به کسب علم و دانش بپردازد. در این نظام دانشجو الزام به حضور در کلاس‌های نظری ندارد و در عین حال می‌تواند از استاد معرفی شده برای دروس بهره‌مند شود.

لذا به منظور تأمین نیروی انسانی متخصص و متعهد مورد نیاز کشور و ایجاد زمینه‌های لازم برای فراهم آوردن رقابت سالم در راهیابی شرکت‌کنندگان به دانشگاه‌ها، دانشگاه پیام‌نور بر اساس مصوبات هیجدهمین جلسه کمیته مطالعه و برنامه‌ریزی آزمون سراسری دانشگاه مورخ 73/9/22 و پانصد و چهل و یکمین جلسه شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری علاوه بر پذیرش از طریق آزمون سراسری، از طریق دوره‌های فراگیر برای مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجو می‌پذیرد.

دانشگاه پیام نور با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سال 1373 با برگزاری دوره های فراگیر، در مقاطع کارشناسی، و در سال 80 در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری و از سال 1388 در مقطع کارشناسی ناپیوسته اقدام به پذیرش دانشجو نموده است. دوره های فراگیر در مقطع کارشناسی از بهمن ماه 1390 به بعد حذف گردیده است و در حال حاضر صرفاً پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی در 110 رشته صورت می گیرد. با توجه به سیاستهای حذف کنکور در 93 رشته و در بیش از  8200 کد رشته محل دانشگاه  در اقصی نقاط کشور بر اساس ظرفیت تعیین شده توسط دفتر گسترش آموزش عالی، (صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی) از طریق سازمان سنجش آموزش کشور دانشجو پذیرش و به دانشگاه معرفی می شود. و در مقطع کارشناسی ارشد به دو شیوه آموزشی ، پژوهشی  والکترونیکی برای سال 94 در بیش از 700 کد رشته محل در 152 رشته گرایش دانشجو پذیرش خواهد شد. هدف از برگزاری این دوره ها با توجه به ضرورت تحقق عدالت در توسعه آموزش عالی و ضرورت دسترسی همه داوطلبان واجد شرایط علمی به آموزش دانشگاهی و ارتقاء سطح علمی جامعه است.

3.    بدون آزمون در مقطع کارشناسی (صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)

انواع آزمون در دانشگاه پیام نور:

1.    آزمون های کتبی
در این آزمون ها بعد از چاپ پاسخنامه، پریپرینت که شامل کلیه مشخصات دانشجویان به همراه عکس و مشخصات درس بر روی آنها چاپ شده است در اختیار دانشجویان قرار داده می شود که دانشجو باید با مداد مشکی نرم گزینه های تستی را پر نمایند و یا با خودکار پاسخ دروس تشریحی خود را در برگه های تشریحی تکمیل نماید.

2.    آزمون های الکترونیکی
در این آزمون ها دانشجویان پشت سیستم های کامپیوتری قرار می گیرند و بر روی گزینه مورد نظر خود کلیک می کنند و در پایان  به محض زدن دکمه پایان آزمون نمره ی خود را مشاهده می نمایند.

1400/4/23 چهارشنبه
آدرس پستی: تهران، مینی سیتی، بلوار ارتش، اول شهرک نفت، خیابان نخل، سازمان مرکزی دانشگاه پیام نور، ساختمان شهید نوری، مرکز سنجش و آزمون
صندوق پستی: 4697-19395
تلفن:  23320000-021