استان ها
1397/1/28 سه‌شنبه
برگزاری همایش آسیب های اجتماعی در دانشگاه پیام نور بجنورد؛
همایش استانی آسیب های اجتماعی با تاکید بر آسیب های اجتماعی اولویت دار در دانشگاه پیام نور بجنورد برگزار شد

.




به گزارش روابط عمومی دانشگاه پیام نور، در این همایش دکتر مسعودی فرد سرپرست پیام نور خراسان شمالی در این همایش، گفت: به هر گونه عمل فردی و جمعی که در چهار چوب اصول اخلاقی و عرفی و قانونی جامعه نباشد،آسیب گفته می شود و اگر ریشه یابی نکنیم و به موقع رسیدگی نشود،باعث افزایش جرم و جنایت،خواهدشد.
وی افزود: انسان موجودی اجتماعی است که شخصیت اش در اجتماع و تعامل جمعی،هویت و رشد پیدا می کند،ولازمه ی رشد آموزش است، آموزش مهارتهای زندگی،نیازی برای همه ی جوامع می باشد، لذا ناآگاهی باعث ایجاد بحرانهایی می شود که به آن آسیب اجتماعی گفته می شود.
در این همایش، دکتر محبوبی معاون امور آسیب ها و مسائل اجتماعی سازمان اموراجتماعی کشور نیز گفت: یازده میلیون در شهرهای مختلف دچار بدمسکنی بوده و با آسیب های اجتماعی متعدد روبرو هستند.
محبوبی همچنین آماری از دیگر آسیب های اجتماعی در کشور ارائه کرد و گفت :در جامعه ایران 3و نیم میلیون نفر بیکار،دو و نیم میلیون نفر معتاد،سه میلیون و دویست هزار نفر زن سرپرست خانوار و 600هزار مطلقه بخشی از آسیب های اجتماعی است.
وی همچنین گفت 24درصد به نسبت ازدواج در جامعه طلاق داریم و 70هزار نفر افراد مبتلا به ایدز نیز در کشور شناسایی شده که 30 هزار نفر از انها تحت درمان وزارت بهداشت هستند.
وی افزود در سالهای اخیر بیش از 50درصد موارد شناسایی شده به ایدز از جامعه زنان بوده و حدود 48درصد نیز از طریق ارتباط جنسی اتفاق افتاده است.
محبوبی ناموزونی توسعه در کشور و بی عدالتی در توزیع منابع را از جمله علل افزایش اسیب های اجتماعی اعلام کرد.
وی گفت :برای کاهش اسیب های اجتماعی علاوه بر استفاده از جامعه ریش سفیدان ،از ظرفیت های دینی و مراکز تعلیم و تربیت استفاده شود
.
محمدرضا صالحی استاندار خراسان شمالی نیز دراین همایش اظهار کرد: بعد از انقلاب صنعتی، نوع آسیب های اجتماعی از بحث مسائل فردی به مسائل گروهی تغییر کرد.
وی تصریح کرد: امروزه شاهد هستیم ، آسیب هایی از جمله اعتیاد، طلاق، فقر فرهنگی و اقتصادی در حال از بین بردن جوامع انسانی هستند.
وی تاکید کرد: ریشه های آسیب های اجتماعی در تبعیض است و این مسئله قابل جبران نیست بنابراین باید با آن مقابله شود.
صالحی آسیب های اجتماعی را به مانند دانه های تسبیحی دانست که تا نخ نباشد، این دانه ها کاربردی ندارند .
استاندار خراسان شمالی به آسیب های فضای مجازی اشاره کرد و گفت: فضای مجازی در واقع امروز به سمتی رفته است که تمامی امورات فضای واقعی در آنجا می گیرد و به نوعی خود فضای واقعی شده است بنابراین باید آسیب های این فضا شناسایی شود .
صالحی افزود: باید همراه نسل جوان حرکت کنیم و از فضای مجازی به عنوان یک فرصت و پایگاه علمی برای محکم کردن وابستگی های خانوادگی استفاده کنیم.
وی خواستار تبلیغ کارکردهای مثبت فضای مجازی و محاسن آن شد و افزود: اساتید، دانشجویان و اصحاب علم اندیشه همت کنند و خانواده ها را با محاسن اینترنت و فناوری نوین آشنا کنند .
صالحی به حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی برای جلوگیری از انحراف مجدد آن ها اشاره کرد و یادآور شد: در مصوبات دولتی تصریح شده که اولویت در حمایت از کالای داخلی با تولیدی هایی باشد که افراد آسیب دیده اجتماع را در مجموعه خود به کار گرفته اند و از مجموعه هایی که افراد آسیب دیده را بکارگرفته اند قدردانی کرد .

در پایان همایش با حضور استاندار، سرپرست دانشگاه پیام نور استان، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری و معاونت پیشگیری از وقوع جرایم دادگستری خراسان شمالی، از مقاله نویسان برتر در حوزه آسیب های اجتماعی تجلیل و قدردانی شد .

همچنین ، ناز محمد اونق دبیر علمی این همایش گفت:در مجموع 56 مقاله به دبیرخانه این همایش از سراسر کشور ارسال شده که اصل ده مقاله و چکیده 11 مقاله در کتاب مجموعه مقالات این همایش چاپ خواهد شد
.
گفتنی است، در حاشیه این همایش یک روزه 4کارگاه آموزشی نیز با محوریت آسیب های اجتماعی برگزار شد.




 
امتیاز دهی