كوچك يا بزرگ كردن بخش :.
1396/7/26 چهارشنبه


تاریخچه

چنانچه در مورد وجه تسمیه دهاقان بیان می شود ، محلی پر آب ، سبز و خرم (دهاق) ، محل سکونت اولیه گروهی از سادات ( ده آقایان ) یا محل سکونت روستاییان و زمین داران (دهقانان ) بوده است که به تدریج به دهاقان تبدیل گشته است. وجود تپه های باستانی رمز علی ، میر آباد و هفت یکی با قدمت دوره اشکانی و پیش تر از آن ، نشانگر سکونت چندین هزار ساله در این شهرستان است .وجود آثار قدیمی در سطح شهر ، بقایای سد دوره ساسانی در همگین ( از توابع شهرستان ) و یا آیین ذبح گاو در این روستا (بازمانده از آیین مهر پرستی) و همچنین بقایای سکونت در کنار گورستان کهن بودجان ( بودگان) نشانگر قدمت شهرستان است. قدیمی ترین اثر در سطح  شهر دهاقان متعلق به مسجد میر با قدمت دوره ایلخانیان و سنگ نبشته ای بر روی مقبره ی سلطان محمد (755 ه ق) می باشد سنگ نبشته ها و سنگ قبرهای موجود نشان می دهد که نام دهاقان حداقل از 400 سال قبل تاکنون تغییر نکرده است.

 

 

موقعیت جغرافیای طبیعی منطقه

شهرستان دهاقان با جمعیتی بالغ بر 35000 نفر شامل دو شهر دهاقان و گلشن و بخش مرکزی که از دهستان های موسی آباد ، قمبوان و همگین و13 روستا تشکیل شده است، شهر دهاقان (مرکز شهرستان دهاقان ) در فاصله 95 کیلومتری شهر اصفهان قرار گرفته است. این شهرستان با وسعت 1435 کیلومتر مربعی در ارتفاع 2050 متری از سطح دریا قرار دارد و با مختصات 51 درجه و39 دقیقه  طول جغرافیایی و 31 درجه و 56 دقیقه عرض جغرافیایی در جنوب غربی استان اصفهان از شرق با شهرستان شهرضا ، از غرب با شهرستان بروجن( استان چهار محال و بختیاری) ،از شمال با شهرستان مبارکه و از جنوب با شهرستان سمیرم همسایه است.

 

 

مشاهیر و مفاخر شهرستان

 حکیم جهانگیر خان قشقایی ، حسین قلی خان خطائی ، آیت الله شیخ محمد حسین خرد دهاقانی، حاج آقا حسن زنجانی قمبوانی ، آیت الله حاج شیخ محمد باقر شریعتی ، سید حبیب الله ابطحی موسی آبادی ، ملا شکر الله رضوانی ، دکتر ابوتراب نفیسی پوده، سردار دکتر حسین دهقانی پوده ( وزیر دفاع) ، پروفسور سید جلال حجازی ، پروفسور عبدالمعبود انصاری و شهید حجه الاسلام بشارت نماینده مردم دهاقان در مجلس شورای اسلامی و شهدا ، و جانبازان  و آزادگان  تنها بخشی از مفاخر و مشاهیر این شهرستان هستند.